Liečivé pramene v Piešťanoch sú odomknuté, začína sa letná kúpeľná sezóna

NETKY.SK • 6 Jún 2015, 12:21 • 2 min
Liečivé pramene v Piešťanoch sú odomknuté, začína sa letná kúpeľná sezóna

PIEŠŤANY – Tradičné odomknutie blahodarných liečivých prameňov a po ňom slávnostný sprievod z Kúpeľného ostrova k hudobnému pavilónu v Mestskom parku boli dnes úvodnými podujatiami tradičného, už 24. slávnostného otvorenia novej letnej kúpeľnej sezóny v Piešťanoch.

slovakia

left justify in out

V pestrom sprievode sa striedali dychové hudby a krojované skupiny s mažoretkami, študentmi škôl i členmi záujmových združení, boli v ňom aj členovia športových klubov z Yacht klub Sĺňava, Piešťanský plavecký klub, skauti, psovodi z Kynologického klubu Activity Horná Streda, tanečníci, dobrovoľní hasiči. Sprievod dnes po mnohých rokoch zmenil svoju trasu, v predchádzajúcich rokoch bolo vždy jeho cieľom schodisko pred Domom umenia, kde bola tribúna s hosťami podujatia. Túto zmenu Piešťanci privítali.

 

Popoludnie slávnostného dňa bude patriť najskôr poetickému pásmu, venovanému Ľudovítovi Štúrovi, na ktorom sa v hudobnom pavilóne predstaví člen Opery SND Daniel Čapkovič, po ňom vystúpia tanečné skupiny a večer bude patriť Zuzane Smatanovej a skupine Hex. V nedeľu 7. júna popoludní sa tam uskutočnia Národopisné slávnosti, nadväzujúce na podujatie, ktoré bývalo v piešťanských kúpeľoch v časoch ich najväčšej slávy v medzivojnovom období. V rámci nich sa predstaví rodina Hlbockých, súbory Krakovienka, Povoja, Kolovrátok, Žito, pred Balneologickým múzeom bude výstava fotografií Alexandra Urminského a v „piešťanskom domčeku“ sa budú podávať miestne gastronomické špeciality.

 

Sprievodnými podujatiami otvorenia kúpeľnej sezóny sú viaceré výstavy - kaktusov, sukulentov a bonsajov na Malej scéne Mestského kultúrneho strediska, diel výtvarníkov z juhovýchodnej Moravy v centre Fontána, v Dome umenia je výstava k 60. výročiu Piešťanského festivalu a tiež sôch Jána Ťapáka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona