Liečba Tymošenkovej bude pokračovať

NETKY.SK • 14 Október 2012, 18:52 • 2 min
Liečba Tymošenkovej bude pokračovať

Liečba Tymošenkovej bude pokračovať - Politika Liečba väznenej a chorej ukrajinskej expremiérky Julie Tymošenkovej priniesla pokrok a preto bude po dohode jej nemeckých lekárov a ich ukrajinských kolegov pokračovať v Ústrednej železničnej nemocnici v Char

slovakia

left justify in out

img

Liečba väznenej a chorej ukrajinskej expremiérky Julie Tymošenkovej priniesla pokrok a preto bude po dohode jej nemeckých lekárov a ich ukrajinských kolegov pokračovať v Ústrednej železničnej nemocnici v Charkove. Povedal to dnes v Charkove Karl M. Einhäupl, šéf berlínskej univerzitnej kliniky Charité, informovali ukrajinské médiá.
      Expremiérka odsúdená za zneužitie právomocí trpí problémami s medzistavcovými platničkami. Neustály stres, ktorému je vystavená, podľa lekárov spomaľuje liečbu. Bolesti síce mierne ustúpili, no celkový stav 51-ročnej političky stále nie je uspokojivý, povedal Einhäupl. Ukrajinská legislatíva navyše nevytvára optimálne podmienky, pretože neumožňuje súkromné rozhovory medzi odsúdenými a lekármi.
      Tymošenková sa lieči od mája tohto roka. Vzhľadom na svoje odsúdenie sa tento mesiac nemôže zúčastniť na parlamentných voľbách.
      V pondelok 15. októbra pokračuje druhý proces s Tymošenkovou, týkajúci sa daňových únikov a sprenevery. Expremiérke hrozí ďalších 12 rokov väzenia. Kvôli jej zdravotným problémom bol proces už niekoľkokrát odložený.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona