Lieberman bude opäť ministrom zahraničia

NETKY.SK • 11 November 2013, 10:14 • 2 min
Lieberman bude opäť ministrom zahraničia

JERUZALEM - Izraelský kabinet v nedeľu schválil návrat lídra krajnej pravice Avigdora Liebermana do funkcie ministra zahraničia. Stalo sa tak po tom, čo ho súd v stredu zbavil obvinení z korupcie.

slovakia

left justify in out

Tento krok by mohol opäť skomplikovať mierové rokovania s Palestínčanmi, keďže ultranacionalista Lieberman tvrdí, že dosiahnutie trvalého mieru nie je možné. Rozhodnutie vlády musí ešte schváliť parlament.

Z postu šéfa diplomacie Lieberman odstúpil po tom, čo voči nemu koncom decembra vzniesli obvinenia. Tie sa týkali podozrení, že v roku 2009 spravil izraelského diplomata veľvyslancom v Lotyšsku, keď ho tento ilegálne informoval o detailoch vyšetrovania z korupcie vedeného proti nemu. Lieberman obvinenia odmietal. 

Jeruzalemský súd v stredu jednohlasne zbavil Liebermana obvinení z porušenia dôvery a podvodu. Tento verdikt zároveň krajne pravicovému politikovi vydláždil cestu k návratu na jeho post. Liebermanova ultranacionalistická strana Jisrael Beitenu (Izrael náš domov) je spojencom pravicového Likudu premiéra Benjamina Netanjahua, ktorý mu držal miesto šéfa diplomacie počas procesu. Jeho kauza otriasla izraelským vládnym kabinetom len niekoľko týždňov pred januárovými predčasnými parlamentnými voľbami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies