Lidströma, Yzermana, Bykova, Chomutova a Saleia uvedú do Siene slávy IIHF

NETKY.SK • 3 Január 2014, 16:37 • 2 min
Lidströma, Yzermana, Bykova, Chomutova a Saleia uvedú do Siene slávy IIHF

ZURICH - Olympijskí víťazi a lídri Detroitu Red Wings Nicklas Lidström a Steve Yzerman figurujú medzi hokejovými osobnosťami, ktorých v máji počas MS 2014 v Bielorusku uvedú do Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

slovakia

left justify in out

Informovala agentúra AP. Okrem Švéda Lidströma a Kanaďana Yzermana, ktorí ako kapitáni doviedli tím "červených krídiel" k zisku Stanleyho pohára, sa v prestížnej spoločnosti ocitli aj hokejisti z bývalého ZSSR Vjačeslav Bykov a Andrej Chomutov. Do Siene slávy uvedú aj Bielorusa Ruslana Saleia, ktorý spoločne so Slovákom Pavlom Demitrom a ďalšími hokejistami ruského klubu Lokomotiv Jaroslavľ, zahynul v roku 2011 pri leteckom nešťastí. Yzerman pomohol Kanade získať na ZOH 2002 Salt Lake City zlaté medaily a Lidström dal zasa rozhodujúci gól vo finále olympijského turnaja 2006 v Turíne. Päťnásobný majster sveta Bykov vyhral olympijské zlato v rokoch 1988 a 1992, pričom národný tím Ruska doviedol ako tréner k dvom svetovým primátom. Chomutov má vo svojej zbierke dokonca tri zlaté kovy a šesťkrát sa osobne tešil z prvenstva "zbornej" na svetových šampionátoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona