Lidström si zahrá aj v ďalšej sezóne za Red Wings, našiel motiváciu

NETKY.SK • 21 Jún 2011, 08:13 • 2 min
Lidström si zahrá aj v ďalšej sezóne za Red Wings, našiel motiváciu

Lidström si zahrá aj v ďalšej sezóne za Red Wings, našiel motiváciu

slovakia

left justify in out

img

Švédsky hokejový obranca Nicklas Lidström si aj v nasledujúcej sezóne zahrá za Detroit Red Wings, teda jediný klub, ktorého dres počas kariéry v NHL obliekal. Pre veterána ligy, ktorý sa zaradil medzi jeho legendy už počas stále prebiehajúcej kariéry, to bude už 20. sezóna v najlepšej lige sveta.
      Štyridsaťjedenročný Švéd má za sebou vydarený ročník, v základnej časti zaznamenal 62 bodov - najviac od ročníka 2007/08. Aj keď nadovšetko nevyčnieval nad najlepších obrancov v lige, znovu si vyslúžil nomináciu na Norrisovu trofej, ktorú už počas kariéry získal 6-krát. V tomto roku sa pobijú o trofej výlučne kapitáni - popri Lidströmovi sú nominovaní Slovák Zdenom Chára z Bostonu a Shea Weber, ktorý nosí céčko na hrudi v Nashville.  
      "Dôvod, prečo mi to trvalo takto dlho, je jediný - potreboval som sa uistiť, že nájdem dostatočnú motiváciu zabrať v lete, aby som bol pripravený na ďalšiu sezónu," povedal obranca po oznámení podpísania kontraktu.
       Lidström je skutočnou ikonou Red Wings, v historickom klubovom rebríčku odohratých zápasov je štvrtý (1494) a keď sa mu budú vyhýbať zranenia, po sezóne zaujme druhé miesto. Tretí je v asistenciách, štvrtý v dosiahnutých kanadských bodoch. Medzi aktívnymi hráčmi celej ligy mu patrí bezkonkurenčná prvá priečka v tabuľke pravdy, kde nazbieral za takmer dve desaťročia 429 plusových bodov. Štyrikrát získal Stanleyho pohár.
      Nie je známe za akých podmienok zadák súhlasil s pokračovaním, lokálne médiá odhadujú, že si zrejme pripíše na konto rovnako ako v uplynulej sezóne 6,2 milióna dolárov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies