Lídrom SMS vo voľbách do Európskeho parlamentu je Jozef Golonka

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 18:41 • 2 min
Lídrom SMS vo voľbách do Európskeho parlamentu je Jozef Golonka

BRATISLAVA - Strana moderného Slovenska je za novú, modernejšiu EÚ, ktorá bude mať vlastnú zahraničnú politiku, vlastnú obrannú politiku.

slovakia

left justify in out

Lídrom Strany moderného Slovenska (SMS) v nastávajúcich voľbách do Európskeho parlamentu (EP) bude Jozef Golonka. Kandidátku dnes schválila strana, informoval jej predseda Milan Urbáni. Dvojkou na kandidátke je Milan Lopašovský, nasleduje Gabriel Kollár, Richard Rikkon, Ľubomír Luhový, Ján Struk, Ján Potocký, Jarmila Vidová, Peter Bendík, Ivana Matušková, Bianka Branišová, Milan Chalachan a Viera Žuffová.

 

"Cieľom strany je uspieť vo voľbách, aby zástupcovia strany mohli v Európskom parlamente presadzovať nutné zmeny, ku ktorým musí dôjsť v európskych inštitúciách, ako aj v práci europoslancov," povedal Urbáni. Strana moderného Slovenska je podľa neho za novú, modernejšiu EÚ, ktorá bude mať vlastnú zahraničnú aj obrannú politiku. "Sme za vznik spojených štátov európskych, sme za rozširovanie Európskej únie, do ktorej by v budúcnosti mali patriť všetky štáty nachádzajúce sa geograficky na území Európy," dodal. 

 

Voľby do europarlamentu sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 24. mája. V SR pôjde o tretie eurovoľby, predtým sa konali v rokoch 2004 a 2009. Naposledy si Slovensko volilo 13 europoslancov. Účasť na voľbách do EP na Slovensku bola nízka, v roku 2009 prišlo k urnám 19,64 percenta oprávnených voličov. Do 20. marca musia strany podať kompletné kandidačné listiny. Smer-SD má v súčasnosti päť europoslancov. Vo voľbách chce tento výsledok obhájiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies