Lídrom Sky na TdF 2014 Froome, Wiggins zostáva doma

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 13:11 • 2 min
Lídrom Sky na TdF 2014 Froome, Wiggins zostáva doma

LONDÝN - Britský cyklistický tím Sky povedie na tohtoročnej Tour de France jej vlaňajší víťaz Christopher Froome. Sky však bude útočiť na víťazný hetrik bez Bradleyho Wigginsa, ktorý na podujatí triumfoval v roku 2012.

slovakia

left justify in out

Wiggins o rozhodnutí vedel už dlhšie. Už pred časom avizoval, že lídrom stajne bude Froome a on v takom prípade štartovať nebude. Štvornásobný olympijský víťaz nedokončil nedávne preteky Okolo Švajčiarska, kde mal zdravotné problémy a zaplietol sa aj do hromadného pádu. Vo štvrtok Wiggins vyhral časovku na domácom šampionáte v Newporte. "Neviem, či tu ešte niekedy budem štartovať. Preto ma úspech veľmi teší," povedal po triumfe 34-ročný Brit.

 

Frooma tak budú v snahe o obhajobu titulu podporovať hlavne Austrálčan Richie Porte a Rakúšan Bernard Eisel. "Sky sa vo Francúzsku pokúsi o tretie víťazstvo za sebou, z toho druhé v rade pre Christophera Frooma. Chris je výnimočný líder a skvelý pretekár. Tento rok sme sa rozhodli štartovať bez Bradleyho Wigginsa. Šampión Tour 2012 je však stále dôležitou súčasťou tímu a má veľkú zásluhu na našom úspechu," uviedol šéftréner stajne Sky Dave Brailsford.

 

Okrem Frooma, Porteho a Eisela budú tím na podujatí tvoriť aj Brit Geraint Thomas, Ukrajinec Vasil Kirilenka, Američan Danny Pate a trojica Španielov Mikel Nieve, David Lopez a Xabier Zandio.   

 

Tour de France 2014 sa začína 5. júla v anglickom Leedsi, na európsky kontinent sa cyklisti presunú o tri dni neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies