Lídrom eurokandidátky SaS bude Ján Oravec

NETKY.SK • 6 Január 2014, 11:38 • 2 min
Lídrom eurokandidátky SaS bude Ján Oravec

BRATISLAVA - Chceme minimálne jedného europoslanca, ak by sme nemali ani jedného, vnímal by som to ako výrazný neúspech. Osobne dúfam, že sa budeme preferenčne baviť o dvojcifernom výsledku pre SaS, vraví Richard Sulík.

slovakia

left justify in out

Prezident Združenia podnikateľov Slovenska Ján Oravec bude lídrom kandidátky Slobody a solidarity (SaS) do volieb do Európskeho parlamentu (EP). Oravec viedol eurokandidátku liberálov aj v posledných eurovoľbách v roku 2009. „Spolupráca bola veľmi dobrá a ideme to takto skúsiť opäť. Zvyšok kandidátky oznámime v polovici januára po nominačnej republikovej rade,“ povedal pre agentúru SITA predseda liberálov Richard Sulík.

SaS chce v budúcoročných eurovoľbách slušne zabodovať. „Určite viac, ako dosahujem v prieskumoch a ako bol náš posledný volebný výsledok - šesť percent. Chceme minimálne jedného europoslanca, ak by sme nemali ani jedného, vnímal by som to ako výrazný neúspech. Osobne dúfam, že sa budeme preferenčne baviť o dvojcifernom výsledku pre SaS,“ konštatoval Sulík.

Šéf liberálov sa domnieva, že ako téma už možno nebude zaujímavý euroval, keďže sa ukázalo, že ide o bezzubý neúčinný nástroj. „Ale tieto eurovoľby budú možno najdôležitejšie vôbec, lebo množstvo ľudí na Slovensku pochopilo, že Brusel nie je inštitúcia, ktorá sa ľudí netýka. Ukazuje sa, že Brusel zasahuje do každodenného života ľudí veľakrát čistými nezmyslami typu obmedziť výkon vysávačov, zakázať kaderníčkam nosiť vysoké podpätky pri ich práci a podobne,“ vysvetlil. Veľa ľudí podľa neho tiež začína byť sklamaných z Európskej únie, pretože bruselské elity ignorujú, čo chcú ľudia nielen na Slovensku ale v celej únii.

„Preto si myslíme, že my ako strana, ktorá je síce za to, aby Slovensko bolo v EÚ, ale sme proti tomu, aby sme slepo súhlasili s každou hlúposťou, ktorá príde z Bruselu, tak vie byť dobrou voľbou a toto budeme ľuďom intenzívne komunikovať,“ uzavrel Sulík.

Voľby do Európskeho parlamentu sa na Slovensku uskutočnia v máji 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies