Lídrom eurokandidátky Mosta-Híd má byť Zsolt Simon

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 17:40 • 2 min
Lídrom eurokandidátky Mosta-Híd má byť Zsolt Simon

BRATISLAVA - Lídrom kandidačnej listiny Mosta-Híd pre májové eurovoľby má byť Zsolt Simon, dvojkou József Nagy a trojkou František Šebej.

slovakia

left justify in out

Zhodlo sa na tom dnešné stranícke predsedníctvo. O nomináciách definitívne rozhodne Republiková rada, ktorá sa zíde v sobotu 8. marca. TASR to potvrdil podpredseda Mosta-Híd László Solymos.
      

Voľby do Európskeho parlamentu (EP) sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 24. mája 2014. Slováci si budú voliť 13 europoslancov. Historicky pôjde o tretie eurovoľby na území SR. V posledných, v roku 2009, dosiahla volebná účasť na Slovensku 19,64 percenta, čo bolo najmenej v celej EÚ. Na voľbách sa zúčastnilo 16 politických strán, zvíťazil Smer-SD, ktorý má v EP päť poslancov z celkovo 13 slovenských.
      

Farby Slovenska v EP háji v súčasnosti Monika Flašíková Beňová, Monika Smolková, Katarína Neveďalová, Boris Zala a Vladimír Maňka (všetci Smer-SD), Eduard Kukan a Peter Šťastný (obidvaja SDKÚ-DS), Anna Záborská a Miroslav Mikolášik (obaja KDH), Edit Bauer a Alajos Mészáros (obaja SMK), Jaroslav Paška (SNS) a Sergej Kozlík (ĽS-HZDS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies