Lídrom bude Sagan! V zostave Bora na Tour de France Majka, Bodnar a brat Juraj

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 12:53 • 2 min
Lídrom bude Sagan! V zostave Bora na Tour de France Majka, Bodnar a brat Juraj

Berlín - Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci figurujú v nominácii nemeckého tímu Bora-Hansgrohe na 104. ročník pretekov Tour de France. Dvojnásobný majster sveta a európsky šampión Peter Sagan bude spolu s Poliakom Rafalom Majkom lídrom tímu.

slovakia

left justify in out

"Na tohtoročnú Tour de France máme silný tím. Dobré výsledky z predchádzajúcich týždňov nám dodali sebadôveru, preto chceme splniť naše ciele na Tour. Pre ich splnenie bolo však potrebné vybrať správnych jazdcov. Máme dvoch lídrov a rovnováhu medzi rovinkami, šprintmi i kopcami. Som si istý, že sme našli správny mix jazdcov a už sa tešíme na úvod v Düsseldorfe," povedal pre oficiálnu stránku tímu športový riaditeľ Enrico Poitschke.

 

Sagan získal na najslávnejších cyklistických pretekov dovedna sedem etapových triumfov, v uplynulých piatich ročníkoch vybojoval zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže. V predchádzajúcej edícii ho ocenili aj ako najbojovnejšieho pretekára celej Tour. Slovenský cyklista má v aktuálnej sezóne zatiaľ na konte šesť víťazstiev. V poradí 104. ročník Tour de France odštartuje 1. júla individuálnou časovkou v nemeckom Düsseldorfe.

 

nominácia Bora-Hansgrohe na 104. ročník Tour de France:

Peter SAGAN, Juraj SAGAN (obaja SR), Rafal Majka, Maciej Bodnar, Pawel Poljanski (všetci Poľ.), Emanuel Buchmann, Marcus Burghardt, Rüdiger Selig (všetci Nem.), Jay McCarthy (Austr.)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies