Lídri západného Balkánu prijali plán na prehĺbenie hospodárskej spolupráce

NETKY.SK • 26 August 2017, 17:22 • 2 min
Lídri západného Balkánu prijali plán na prehĺbenie hospodárskej spolupráce

DRAČ - Predsedovia vlád štátov západného Balkánu uzavreli dnes v albánskom meste Drač dohodu o pláne na prehĺbenie regionálnej hospodárskej spolupráce ako súčasť prístupového procesu do Európskej únie. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Albánsky premiér Edi Rama prijal kolegov zo Srbska, Kosova, Bosny a Hercegoviny, Macedónska a Čiernej Hory v prístavnom meste Drač na pobreží Jadranského mora. Stretnutie vo vládnom plážovom stredisku sprevádzali mimoriadne bezpečnostné opatrenia. Na zemi kontrolovali situáciu príslušníci polície a národnej gardy, z mora dohliadala na politikov bojová loď námorníctva.

 

Premiéri uzavreli dohodu zostavenú zo 115 bodov. Nový plán pomôže v tomto regióne vytvoriť "zásadnú zmenu pohybu tovarov, služieb, kapitálu a kvalifikovaných pracovníkov tak, aby sa región stal atraktívnejším pre investície, pružnejší v obchodnej výmene a urýchlil svoj hospodársky rast a blahobyt na ceste do EÚ".

 

Stretnutie sa konalo za účasti eurokomisára pre politiku susedstva a rokovania o rozšírení Johannesa Hahna, podľa ktorého účastníci okrem iného diskutovali o možnostiach implementácie spomenutých 115 bodov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies