Lídri USA a Británie sa nenechajú zastrašiť militantmi

NETKY.SK • 4 September 2014, 09:34 • 2 min
Lídri USA a Británie sa nenechajú zastrašiť militantmi

NEWPORT - Americký prezident Barack Obama a britský premiér David Cameron dnes uviedli, že ich krajiny sa nenechajú zastrašiť teroristami z organizácie Islamský štát, ktorí zavraždili dvoch amerických novinárov.

slovakia

left justify in out

"Ak si teroristi myslia, že nás ich hrozby oslabia, nemôžu sa viac mýliť. Krajiny ako Británia a Amerika sa nenechajú zastrašiť barbarskými vrahmi... Budeme dôraznejšie brániť naše hodnoty, a to aj preto, že svet väčšej slobody je zásadnou súčasťou toho, ako našich ľudí udržiavame v bezpečí," napísali Cameron a Obama v spoločnom úvodníku, ktorý dnes vyšiel v britských novinách The Times.
      

Ich vyjadrenia zverejnili pred dnešným začiatkom summitu NATO vo Walese. Oficiálny program dvojdňovej vrcholnej schôdzky je zameraný na krízu na Ukrajine a ukončenie bojovej misie aliancie v Afganistane, avšak vzostup Islamského štátu v Iraku a Sýrii bude dominovať rozhovorom popri summite, uviedla agentúra AP. Obama a Cameron podľa nej zrejme naznačujú, že NATO by malo zohrávať rolu pri boji proti militantom, nespresnili však, aké kroky budú požadovať od aliancie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies