Lídri troch hlavných britských strán oslovili Škótov v novinovom článku "Sľub"

NETKY.SK • 16 September 2014, 13:32 • 2 min
Lídri troch hlavných britských strán oslovili Škótov v novinovom článku "Sľub"

EDINBURGH - Britský premiér a vodca konzervatívcov David Cameron, líder liberálnych demokratov, vicepremiér Nick Clegg a vodca opozičnej Labouristickej strany Ed Miliband sa obrátili na Škótov v článku nazvanom Sľub, ktorý dnes na titulnej stránke zverejnil denník The Daily Record.

slovakia

left justify in out

Lídri troch hlavných britských strán sa v ňom na poslednú chvíľu pokúšajú presvedčiť Škótov, že ak odmietnu hlasovať za nezávislosť vo štvrtkovom referende, Škótsko dostane viac právomocí.
     

Trojica britských politikov v článku sľubuje, že "hlasovanie za NIE prinesie rýchlejšiu, bezpečnejšiu a lepšiu zmenu ako odčlenenie". Škótsky parlament, sľubujú, dostane nové rozšírené právomoci, informovala agentúra DPA. Cameron, Clegg a Miliband sa vo vzácnej jednote usilujú presvedčiť Škótov, aby zostali v 300 rokov trvajúcej únii so zvyškom Spojeného kráľovstva, pretože posledný predvolebný prieskum ukázal, že hlasovanie bude tesné.
     

Britskí polici v článku Škótov ubezpečujú, že ich parlament bude mať výhradnú kontrolu nad rezortom zdravotníctva, čo bola najhorúcejšia téma debaty pred referendom. Zmeny budú nasledovať podľa časového plánu, ktorý vytvoril bývalý labouristický premiér Gordon Brown minulý týždeň a do platnosti vstúpia v piatok, na druhý deň po referende, dodávajú.
     

Škótsky prvý minister Alex Salmond odmietol prísľub a označil ho za "zúfalú ponuku ničoho v posledných minútach", ktorá "neodradí ľudí v Škótsku od veľkej príležitosti prevziať budúcnosť Škótska do vlastných rúk".
     

Takmer 4,3 milióna škótskych voličov sa zaregistrovalo na štvrtkové referendum, s cieľom odpovedať na otázku, "Má byť Škótsko nezávislou krajinou?"
     

Najčerstvejší "prieskum prieskumov" - súhrn šiestich prieskumov Johna Curtica, profesora politických vied na Strathclydskej univerzite, ukázal, že 51 percent Škótov je proti nezávislosti a 49 percent pre nezávislosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona