Lídri štyroch krajín prerokujú novú iniciatívu telefonicky

NETKY.SK • 8 Február 2015, 10:56 • 2 min
Lídri štyroch krajín prerokujú novú iniciatívu telefonicky

MNÍCHOV - Novú francúzsko-nemeckú mierovú iniciatívu pre Ukrajinu prediskutujú štyria zainteresovaní lídri v nedeľu prostredníctvom telefonickej konverzácie.

slovakia

left justify in out

Francúzsky prezident Francois Hollande a nemecká kancelárka Angela Merkelová sa snažia dosiahnuť zastavenie bojov na východe Ukrajiny. Po tom, čo svoj posledný návrh predstavili vo štvrtok ukrajinskému prezidentovi Petrovi Porošenkovi v Kyjeve a v piatok ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi v Moskve, chcú teraz hovoriť o riešeniach všetci spolu.

 

Cieľom nového mierového plánu, ktorého detaily zatiaľ nie sú známe, je oživiť septembrovú dohodu o prímerí podpísanú v bieloruskom Minsku, ktorá predpokladá napríklad aj vznik demilitarizovanej zóny. Hollande iniciatívu v sobotu označil za "jednu z posledných šancí" pre Ukrajinu a v prípade neúspechu varoval pred pokračovaním vojny. Merkelová zopakovala, že si nie je istá, či plán uspeje, podľa nej však "stojí za pokus". 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona