Lídri štátov Latinskej Ameriky odsúdili násilie páchané na civilistoch vo Venezuele

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 12:21 • 2 min
Lídri štátov Latinskej Ameriky odsúdili násilie páchané na civilistoch vo Venezuele

MEXIKO - Osem štátov Latinskej Ameriky odsúdilo nadmerné použitie sily venezuelských orgánov proti civilistom potom, ako počet obetí protivládnych demonštrácií v krajine vzrástol na 36.

slovakia

left justify in out

Argentína, Brazília, Kolumbia, Kostarika, Guatemala, Honduras, Mexiko a Paraguaj odsúdili nárast násilia vo Venezuele a apelovali na tamojšiu vládu, aby rešpektovala práva svojich občanov.

 

Mexická vláda vo štvrtok vyhlásila, že neprimerané zásahy proti civilistom a straty na ľudských životoch negatívne ovplyvňujú stabilitu v krajine. Kostarika v tejto súvislosti povolala svojho diplomata vo Venezuele na konzultácie, uviedla dnes agentúra Reuters.

 

Napätie vo Venezuele sa vystupňovalo potom, ako sa vo štvrtok objavili informácie o údajne zlom zdravotnom stave väzneného opozičného lídra Leopolda Lópeza.

 

Ľudová vláda prezidenta Nicolása Madura, ktorá čelí vlne veľkých opozičných protestov, potom zverejnila krátke video, v ktorom opozičný líder López tvrdí, že je v poriadku.

 

Počas mesiac trvajúcich protestov zahynulo vo Venezuele už 36 ľudí a stovky utrpeli zranenia. Protestujúci obviňujú prezidenta Madura zo smerovania k diktatúre. Žiadajú predčasné voľby a slobodu pre desiatky politických väzňov. Spojenci prezidenta v súčasnosti vládnu v 20 z 23 štátov Venezuely. Prieskumy však naznačujú, že opozícia by zrejme vyhrala ďalšie voľby po tom, ako v decembri 2015 získala dvojtretinovú väčšinu v parlamente.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies