Lídri sa pýtali R. Sulíka, či neodstúpi, dostali negatívnu odpoveď

NETKY.SK • 14 Október 2011, 00:46 • 2 min
Lídri sa pýtali R. Sulíka, či neodstúpi, dostali negatívnu odpoveď

Lídri sa pýtali R. Sulíka, či neodstúpi, dostali negatívnu odpoveď

slovakia

left justify in out

img

Predseda Národnej rady SR Richard Sulík (SaS) dnes dostal na rokovaní poslaneckého grémia od koaličných partnerov otázku, či sa sám nechystá odstúpiť z postu šéfa parlamentu. Jeho odpoveď bola negatívna. Novinárom to potvrdil predseda poslaneckého klubu SaS Jozef Kollár.
"Teraz sú na rade oni a niekto bude musieť to odvolanie predsedu NR SR navrhnúť. Richard Sulík opakuje, že ak bude odvolaný, tak si so cťou a pokorou vyprace kanceláriu a pôjde z tejto funkcie preč," povedal Kollár.
On sám si myslí, že niet najmenšieho dôvodu, aby Sulík odstupoval sám. "Za to, že sme neotočili? Že sme držali pol roka vopred známy a komunikovaný názor na euroval? Veď keď naši koaliční partneri chcú, tak s podporou Smeru-SD majú dostatok hlasov na jeho odvolanie," dodal Kollár.
Poslanec SDKÚ-DS Stanislav Janiš dnes Sulíkovi odkázal, že by sa mal inšpirovať minulosťou, teda odstúpiť z funkcie a pred odchodom poveriť kompetenciami šéfa parlamentu jedného z troch podpredsedov. "V roku 2006 kresťanskí demokrati vystúpili z vlády a skôr, ako Pavol Hrušovský rezignoval na post predsedu parlamentu, poveril svojimi právomocami vtedajšieho podpredsedu NR SR Bélu Bugára tak, aby bol parlament funkčný a aby mal kto vyhlásiť voľby. Sulík má veľmi dobrú inšpiráciu, aby odišiel ako chlap a môžeme potom inteligentne pokračovať ďalej," odkázal Janiš.
Sulíka na vzdanie sa funkcie vyzvala v utorok (11.10.) aj premiérka Iveta Radičová hneď po tom, ako pre chýbajúce hlasy poslancov SaS, troch poslancov z OKS a troch Obyčajných ľudí nebol schválený euroval a padla vláda. Sulík reagoval na výzvu tým, že nevidí najmenší dôvod na odstúpenie z funkcie len preto, že si to Iveta Radičová želá. Dodal, že svoje odvolanie však bude akceptovať s pokorou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona