Lídri Ruska, Turecka a Iránu urobili vyhlásenie o Sýrii

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 18:33 • 2 min
Lídri Ruska, Turecka a Iránu urobili vyhlásenie o Sýrii

MOSKVA - Prezidenti Ruska, Turecka a Iránu: Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan a Hasan Rúhaní podpísali spoločné vyhlásenie o Sýrii, v ktorom súhlasili s pokračovaním spolupráce na dosiahnutie mieru v krajine.

slovakia

left justify in out

"Potvrdili svoje odhodlanie pokračovať v aktívnej spolupráci v Sýrii, aby sa dosiahlo dlhodobé prímerie medzi konfliktujúcimi stranami a podporiť politický proces, ustanovený rezolúciou 2254 Bezpečnostnej rady OSN," píše sa vo vyhláške zverejnenej na webovej stránke administratívy iránskeho lídra.

     

Politici taktiež zdôraznili, že "Astana" bola jedinou efektívnou medzinárodnou iniciatívou, ktorá pomohla znížiť úroveň násilia v Sýrii.

 

Irán, Turecko a Rusko vyhlásili svoju pripravenosť poskytnúť pomoc Organizácii Spojených národov OSN, na začatie práce ústavnej komisie Sýrie v blízkej budúcnosti.

 

Okrem toho, vyzvali medzinárodné spoločenstvo, aby poslalo krajine ďalšiu humanitárnu pomoc. 4. apríla sa v Ankare koná trojstranný summit Ruska, Turecka a Iránu, ktorý sa venuje riešeniu situácie v Sýrii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies