Lídri protimigračných strán AfD a FPÖ sa stretli na najvyššom končiari Nemecka

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 18:48 • 2 min
Lídri protimigračných strán AfD a FPÖ sa stretli na najvyššom končiari Nemecka

BERLÍN - Na vyhliadkovej plošine pod najvyšším vrchom Nemecka Zugspitze (2962 m) sa dnes stretli vedúci predstavitelia euroskeptickej a protimigračnej Alternatívy pre Nemecko (AfD) a podobne orientovanej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ), Frauke Petryová a Heinz Christian Strache. Informovali o tom rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF a tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Za slnečného počasia predsedovia oboch strán, ktoré sa chcú postarať aj o spoluprácu euroskeptických síl v Európskom parlamente, pred množstvom televíznych štábov z Nemecka a Rakúska deklarovali zámer zintenzívniť vzájomnú spoluprácu, čomu by malo pomôcť zriadenie pracovných skupín pre konkrétne tematické okruhy.

 

Jedna z nich by sa mala venovať zvýšeniu transparentnosti pri voľbách, pretože v oboch krajinách vraj v tejto sfére existujú deficity, čo - ako zaznelo pri dnešnej schôdzke - ukázali aj nedávne prezidentské voľby v Rakúsku.

 

Navyše by sa spoločne mali hľadať odpovede na pálčivé otázky súčasnosti, napríklad otázku národnej identity, migračnú krízu alebo formovanie hospodárskeho priestoru, na ktoré podľa Petryovej etablované politické strany nemajú riešenia. Napriek istým odlišnostiam názorov by sa spolupráca AfD a FPÖ mala prehĺbiť aj na regionálnej úrovni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies