Lídri prerušili rokovanie o spoločnom kandidátovi na šéfa GP

NETKY.SK • 22 November 2010, 12:08 • 2 min
Lídri prerušili rokovanie o spoločnom kandidátovi na šéfa GP

Lídri prerušili rokovanie o spoločnom kandidátovi na šéfa GP

slovakia

left justify in out

img

Lídri koaličných strán po dvoch hodinách prerušili dnešné rokovanie Koaličnej rady o spoločnom kandidátovi na nového generálneho prokurátora. Predseda KDH Ján Figeľ potvrdil, že v hre sú stále dve mená. O aké ide, nekonkretizoval.
Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) podotkla, že dohody platia a boli jasné. "Do ďalšieho kola sa ide s novými menami a tieto návrhy predkladajú predovšetkým Most-Híd a SaS," povedala. Zároveň tvrdí, že medzi návrhmi nie je ani jedno z mien, ktoré boli medializované. Podľa pôvodných informácií Most-Híd navrhoval Jozefa Szabóa a SaS Petra Sepešiho. Či je možnosť, že napokon za koalíciu budú predložení až dvaja kandidáti, Radičová nekomentovala. "Nepredbiehajme koaličné rokovania," dodala.
Rokovanie Koaličnej rady bude pokračovať na Úrade vlády SR o 16.00 h. Predtým sa zíde poslanecké grémium, kde sa podľa Figeľa, budú riešiť politické otázky a nadchádzajúca schôdza parlamentu.
Podľa posledných medializovaných informácií vyzerala situácia pred zasadnutím Koaličnej rady tak, že každá z vládnych strán mala svojho kandidáta. SDKÚ-DS stála za Jánom Hrivnákom, ktorý bol v prvej voľbe neúspešný. KDH podporovalo Jozefa Kanderu, Most-Híd Szabóa a SaS Sepešiho.
Voľba generálneho prokurátora sa uskutoční na decembrovej schôdzi parlamentu, no už dnes uplynie termín, do ktorého môžu poslanci predkladať svoje nominácie. Do funkcie šéfa generálnej prokuratúry bude zvolený kandidát, ktorý v tajnej voľbe získa nadpolovičnú väčšinu hlasov prítomných poslancov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona