Lídri NATO a EÚ podpísali vo Varšave historickú dohodu o spolupráci

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 15:09 • 2 min
Lídri NATO a EÚ podpísali vo Varšave historickú dohodu o spolupráci

VARŠAVA - Lídri NATO a EÚ dnes vo Varšave podpísali dohodu o prehĺbení vzájomnej spolupráce. Táto historická dohoda bola podpísaná ešte pred dopoludňajším začatím vrcholného summitu NATO.

slovakia

left justify in out

Dokument, ktorý je "prejavom jednoty Západu čeliacemu hrozbám z Východu a Juhu", podpísal generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, predseda Európskej rady Donald Tusk a šéf Európskej komisie Jean-Claude Juncker.

 

Stoltenberg uviedol, že ide o historickú dohodu, ktorá dáva nový impulz partnerstvu medzi EÚ a NATO v boji proti hybridnej vojne, kybernetickým útokom a vlne nelegálnych migrantov.

 

Podľa Tuska dnes podpísaná dohoda by mala napraviť dojem, ktorý niekedy vzniká - akoby vojenská aliancia NATO a politický a ekonomický blok EÚ žili na rozličných planétach, a nepôsobili v jednom meste. Agentúra AP pripomenula, že sídlami oboch organizácií je belgický Brusel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies