Lídri krajín G8 sa zaviazali bojovať proti daňovým rajom

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 18:51 • 2 min
Lídri krajín G8 sa zaviazali bojovať proti daňovým rajom

ENNSKILLEN - Lídri najbohatších krajín sveta združených v skupine G8 sa v utorok dohodli na boji proti daňovým rajom. Zároveň prijali uznesenie, v ktorom sa zaväzujú vo väčšej miere zdieľať vzájomné údaje o finančných operáciách. Týkať sa to má aj nadnárodných firiem ako Google, Amazon alebo Starbucks, ktoré v snahe ušetriť umiestňujú svoje sídla do krajín s nulovými alebo minimálnymi daňovými sadzbami.

slovakia

left justify in out

"Daňové úrady na celom svete by mali automaticky zdieľať informácie potrebné na boj proti vyhýbaniu sa plateniu daní," uvádza sa v stanovisku G8 prijatom na záver dvojdňového summitu. Podľa lídrov by mali krajiny zmeniť pravidlá, ktoré umožňujú koncernom "prelievať" svoje zisky z krajiny do krajiny a vyhnúť sa tak vyšším poplatkom.

Lídri sa venovali aj ďalším témam vrátane toho, ako zastaviť občiansku vojnu v Sýrii. Zaviazali sa pritom, že sa pokúsia o zorganizovanie očakávanej konferencie, ktorá by mala priniesť politické riešenie konfliktu za účasti oboch znepriatelených strán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies