Lídri EÚ ocenili úsilie gréckej vlády presadzovať reformy

NETKY.SK • 19 Október 2012, 07:23 • 2 min
Lídri EÚ ocenili úsilie gréckej vlády presadzovať reformy

Lídri EÚ ocenili úsilie gréckej vlády presadzovať reformy - Politika Zmierlivý tón tohto vyhlásenia vyvažuje výzva EÚ, aby grécka vláda pokračovala v štrukturálnych a rozpočtových politických reformách. Lídri Európskej únie vo štvrtok, počas prvého dňa br

slovakia

left justify in out

img

Zmierlivý tón tohto vyhlásenia vyvažuje výzva EÚ, aby grécka vláda pokračovala v štrukturálnych a rozpočtových politických reformách.

 Lídri Európskej únie vo štvrtok, počas prvého dňa bruselského summitu, ocenili pokrok Grécka. To spolu s predstaviteľmi takzvanej Trojky prijalo dohodu o politickom programe, ktorý bude v znamení nevyhnutných reformných krokov.

Predstavitelia Euroskupiny uviedli, že si pozorne preštudujú najbližšiu správu expertov Trojky - zástupcov Európskej komisie, Európskej centrálnej banky a Medzinárodného menového fondu - a na základe v nej uvedených skutočností rozhodnú o ďalších opatreniach pre Grécko.

"Vítame rozhodnosť gréckej vlády splniť dané záväzky a oceňujeme obdivuhodné úsilie gréckeho ľudu. Dobrý pokrok sme zaznamenali v úsilí vlády vrátiť do hry reformný program," uvádza sa v spoločnom stanovisku lídrov EÚ.

Zmierlivý tón tohto vyhlásenia vyvažuje výzva EÚ, aby grécka vláda pokračovala v štrukturálnych a rozpočtových politických reformách. Tie sú podľa lídrov EÚ nevyhnutné, aby zabezpečili väčšiu konkurencieschopnosť súkromného sektora, pritiahli súkromných investorov a zefektívnili oblasť verejnej správy.

"Tieto podmienky umožnia Grécku dosiahnuť hospodársky rast a zabezpečia jeho zotrvanie v eurozóne," uvádza sa v stanovisku lídrov EÚ.
 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona