Lídri EÚ na summite v Bruseli vymenovali koordinátora pre boj s ebolou

NETKY.SK • 24 Október 2014, 07:24 • 2 min
Lídri EÚ na summite v Bruseli vymenovali koordinátora pre boj s ebolou

BRUSEL - Cyperský nominant na eurokomisára Christos Stylianides bol dnes na summite EÚ v Bruseli vymenovaný za koordinátora Európskej únie pre boj s ebolou. Správu potvrdil predseda Európskej rady Herman Van Rompuy.

slovakia

left justify in out

Stylianides (56), ktorý sa v májových európskych voľbách stal poslancom Európskeho parlamentu (EP), je civilným povolaním zubný lekár. V novej Európskej komisii na čele so Jeanom-Claudom Junckerom mu bolo pridelené portfólio pre humanitárnu pomoc a krízové opatrenia.
      

Van Rompuy na svojom účte na Twitteri potvrdil, že lídri EÚ počas prvého dňa summitu vybrali za európskeho koordinátora pre boj s ebolou cyperského europoslanca a budúceho eurokomisára. EÚ sa rozhodla napodobniť postoj Spojených štátov, kde za koordinátora pre boj s ebolou bol vymenovaný Ron Klain.
     

Hlavnou povinnosťou európskeho koordinátora bude zabezpečiť, že opatrenia prijímané proti šíreniu eboly "sú účinné na európskej úrovni" a že každá členská krajina prijme nevyhnutné opatrenia v rámci spoločného boja proti ebole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies