Lídri EÚ na summite prisľúbili nekompromisný boj proti terorizmu

NETKY.SK • 18 December 2015, 16:03 • 2 min
Lídri EÚ na summite prisľúbili nekompromisný boj proti terorizmu

BRUSEL - Predsedovia vlád a hlavy štátov členských krajín EÚ zavŕšili dnes svoje zasadnutie v Bruseli prísľubom, že sa zapoja do "nekompromisného boja proti terorizmu", ktorý doplnili výzvou na prijatie ďalekosiahlych opatrení v tejto oblasti. O záveroch dvojdňového summitu EÚ informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Lídri európskej dvadsaťosmičky zhodnotili ako "zásadné" zavedenie systematických a koordinovaných hraničných kontrol a prisľúbili rýchle preskúmanie návrhov Európskej komisie zameraných proti nezákonnému predaju strelných zbraní, a to predovšetkým výkonných poloautomatických typov. Ďalším sľubovaným krokom je rýchle podniknutie krokov, ktoré obmedzia schopnosť násilných extrémistov financovať svoje akcie.


Európska rada sa vo štvrtok zišla v Bruseli prvýkrát po teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra, ktoré si vyžiadali 130 mŕtvych a stovky zranených. Okrem boja proti terorizmu bola na programe koncoročného summitu široká škála tém, ako je posilnenie ekonomickej jednoty EÚ, politika voči Sýrii alebo vybudovanie tzv. energetickej únie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies