Lídri EÚ chcú zachovať jednotu; stretnú sa opäť v Bratislave

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 15:30 • 2 min
Lídri EÚ chcú zachovať jednotu; stretnú sa opäť v Bratislave

BRUSEL - Lídri krajín EÚ dnes na záver summitu v Bruseli zdôraznili, že sú "absolútne odhodlaní" zachovať jednotu po minulotýždňovom referende, v ktorom sa rozhodlo o odchode Británie z eurobloku.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes predseda Európskej rady Donald Tusk. Diskusie lídrov budú podľa neho pokračovať na neformálnom summite EÚ v Bratislave, ktorý sa uskutoční 16. septembra pod taktovkou slovenského predsedníctva v EÚ, uviedla agentúra DPA.


Najvyšší predstavitelia štátov EÚ rokovali od utorka v Bruseli o ďalšom postupe a budúcnosti únie po očakávanom brexite. Na dnešných pracovných raňajkách Európskej rady dnes po prvý raz chýbal predstaviteľ Spojeného kráľovstva. Národní lídri 27 členských krajín sa na nich stretli bez britského premiéra Davida


V záverečnom vyhlásení varovali Britániu, že ak si bude chcieť aj po brexite užívať výhody vyplývajúce zo spoločného európskeho trhu, nebude môcť obmedzovať občanom EÚ vstup na svoje územie.
O ďalšom postupe v súvislosti s brexitom budú lídri EÚ podrobnejšie diskutovať na septembrovom bratislavskom summite.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies