Lídra hnutia Pegida Bachmanna odsúdili s pokutou 9600 eur

NETKY.SK • 3 Máj 2016, 17:52 • 2 min
Lídra hnutia Pegida Bachmanna odsúdili s pokutou 9600 eur

DRÁŽĎANY - Lídra protiislamského a xenofóbneho nemeckého hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida) Lutza Bachmanna (43) odsúdili dnes v Drážďanoch za podnecovanie nenávisti a štvanie proti utečencom na pokutu 9600 eur.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra žiadala v súdnej sieni sedemmesačný trest väzenia, obhajoba oslobodenie obžalovaného v plnom rozsahu. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA.

 

Základom žaloby boli Bachmannove vyjadrenia na sociálnej sieti Facebook, jeho komentáre o utečencoch plné dešpektu a podnecovania nenávisti, v ktorých nechýbali termíny ako "dotieravý hmyz" alebo "špinavá bagáž". Obžalovaný, ktorého už v minulosti odsúdili za inú trestnú činnosť, a to krádež a obchodovanie s drogami, poprel, že by inkriminované komentáre napísal on.

 

Proces sprevádzal mimoriadny záujem médií i verejnosti, miestnosť s kapacitou 100 miest bola už v úvodný deň procesu 19. apríla preplnená a desiatky ľudí zostali pred jej dverami.

Stúpenci Bachmanna demonštrovali pred dejiskom procesu požadujúc jeho prepustenie na slobodu, protidemonštranti zasa žiadali jeho uväznenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona