Lidl začína v Seredi stavať svoje tretie logistické centrum

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 17:09 • 2 min
Lidl začína v Seredi stavať svoje tretie logistické centrum

SEREĎ - V poradí tretie logistické centrum spoločnosti Lidl na Slovensku začali stavať v pondelok v novej priemyselnej zóne Sereď – juh.

slovakia

left justify in out

S celkovou plochou 128 tisíc metrov štvorcových a zastavanou plochou bezmála 52 tisíc metrov štvorcových sa zaradí medzi najväčšie logistické centrá spoločnosti v Európe. Otvorenie veľkoskladu je naplánované na jar budúceho roku, prácu v komplexe nájde približne 200 ľudí. Lidl je prvým investorom v novej priemyselnej zóne v Seredi, ktorá má rozlohu 240 hektárov.

 

Dva centrálne sklady už má Lidl v Nemšovej a Záborskom. Očakávaná výška najnovšej investície predstavuje 50 miliónov eur. Spoločnosť Lidl za desať rokov pôsobenia na Slovensku podľa jej generálneho riaditeľa Stanislava Čajku otvorila 123 predajní, dve logistické centrá a národnú centrálu, v ktorých zamestnáva viac ako 3 600 ľudí. Za toto obdobie reťazec preinvestoval na Slovensku viac ako 460 miliónov eur, v horizonte najbližších piatich rokov predpokladá Lidl investície vo výške ďalších približne 200 miliónov eur. Okrem expanzie mieni pokračovať v modernizácii existujúcich predajní.

 

Predseda vlády Robert Fico v pondelok pri príležitosti poklepania základného kameňa investície spoločnosti Lidl vyzdvihol polohu lokality Sereď – juh, ktorá má jednoduché napojenie na diaľničnú sieť a je blízko Maďarska a Rakúska. Podľa primátora Serede Martina Tomčányiho sú aj ďalší záujemcovia o investovanie v lokalite, zatiaľ ich nechcel konkretizovať. Po obsadení novej priemyselnej zóny investormi by tam podľa Tomčányiho mohlo vzniknúť až 4 000 pracovných miest. Spoločnosť Lidl použije pri výstavbe nového logistického centra najmodernejšie technológie, ktoré budú ohľaduplné k životnému prostrediu. 

 

Spoločnosť Lidl, ktorá je súčasťou nadnárodnej skupiny Schwarz, vstúpila na slovenský trh v septembri 2004, keď otvorila prvých 14 predajní. Od začiatku pôsobenia spoločnosti Lidl na Slovensku bolo centrálne vedenie spoločnosti pre slovenský trh spolu s českým v Prahe. V roku 2011 slovenská časť Lidlu zavŕšila svoj proces osamostatňovania a etablovala svoju centrálu v Bratislave. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies