Lidl v Seredi otvorí tretie logistické centrum, prácu nájdu stovky ľudí

NETKY.SK • 13 Január 2016, 11:46 • 2 min
Lidl v Seredi otvorí tretie logistické centrum, prácu nájdu stovky ľudí

SEREĎ - Spoločnosť Lidl otvorí na prelome februára a marca nové logistické centrum v Seredi. So zastavanou plochou bezmála 52 tisíc metrov štvorcových patrí medzi najväčšie logistické centrá spoločnosti v Európe.

slovakia

left justify in out

Prácu v ňom nájde približne dvesto ľudí v sklade a administratíve. Lidl už podľa hovorcu spoločnosti Tomáša Bezáka má vydané právoplatné kolaudačné rozhodnutie. Obchodný reťazec je prvým investorom v priemyselnej zóne Sereď - juh, ktorá má rozlohu 240 hektárov.


Po dvoch centrálnych skladoch v Nemšovej a Záborskom ide už o tretie logistické centrum spoločnosti na Slovensku. Umiestnené je v bezprostrednej blízkosti rýchlostnej cesty R1, takže doprava by nemala neprimerane zaťažiť komunikácie v Seredi. Oznámená výška investície do nového logistického centra na začiatku výstavby bola približne 50 miliónov eur, pričom táto spadá do celkového investičného plánu na roky 2014 - 2018, kedy sa Lidl na Slovensku chystá preinvestovať 250 miliónov eur.

 

Generálnym zhotoviteľom stavby bola spoločnosť Strabag Pozemné a inžinierske staviteľstvo. Spoločnosť Lidl v súčasnosti na Slovensku prevádzkuje vyše 120 predajní a zamestnáva viac ako 3 600 ľudí. Pôsobí tu od roku 2004, kedy vstúpila na trh so štrnástimi predajňami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona