Lidl v Čechách spúšťa e-shop, na Slovensku si na túto službu budeme musieť ešte počkať

NETKY.SK • 13 September 2017, 10:26 • 2 min
Lidl v Čechách spúšťa e-shop, na Slovensku si na túto službu budeme musieť ešte počkať

PRAHA - Reťazec Lidl v Českej republike zavádza novinku. O niekoľko týždňov odštartuje ostrú prevádzku e-shopu. Potraviny v ňom však nenájdete, bude zameraný len na spotrebný tovar. Momentálne ho môžu využívať iba zamestnanci siete.

slovakia

left justify in out

Tieto kroky komentuje supermarket tým, že najskôr potreboval otestovať záťaž internetového obchodu. Od pondelka je k dispozícii 9,5-tisícom zamestnancom a ich rodinným príslušníkom. Pre nákup je potrebné prihlasovacie meno a heslo. V priebehu pár mesiacov spoločnosť spustí internetový nákup aj pre širokú verejnosť.

 

Na internete však zákazníci potraviny nenájdu, zakúpiť si budú môcť len spotrebný tovar. Celý proces Lidl vyskúša na svojich zamestnancoch, aby sa neskôr vyhli neželaným chybám. „Dostali prednostnú možnosť, ako prví si budú môcť nakúpiť obľúbený tovar aj mimo kamenných obchodov“, uviedla hovorkyňa Lidlu Zuzana Holá. Lidl avizoval, že tovar objednaný cez internet bude ku konečnému spotrebiteľovi doručený najneskôr do 3 dní. „Odstráni to štvrtkové rady a prípadný nedostatok niektorých výrobkov na predajniach“, informoval Lidl.

 

Ide tak o štvrtý e-hop Lidlu a prvý v strednej a východnej Európe. Cez internet už nakupujú zákazníci v Belgicku, Holandsku a Nemecku. Tam si taktiež môžu zakúpiť iba spotrebný tovar a v obmedzenom množstve trvanlivé potraviny. Všetky e-shopy bude Lidl zásobovať z Plne, kde otvorili nové logistické centrum. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona