Lidl bude vo Veľkej Británii platiť zamestnancom mzdu vo výške najmenej £8,20 za hodinu

NETKY.SK • 21 September 2015, 18:15 • 2 min
Lidl bude vo Veľkej Británii platiť zamestnancom mzdu vo výške najmenej £8,20 za hodinu

LONDÝN – Supermarket Lidl sa stane prvým vo Veľkej Británii, ktorý bude zamestnancom platiť minimálnu mzdu odporúčanú nadáciou Living Wage Foundation.

slovakia

left justify in out

Supermarket bude v Anglicku, Škótsku a Walese od 1.októbra platiť najmenej £8,20 za hodinu a v Londýne £9,35 za hodinu.

Sainsbury’s zvýšil svojim zamestnancom mzdy o štyri percentá od konca augusta, keď aktuálne platí £7,36 za hodinu. Tesco platí zamestnancom £7,39 za hodinu.
 

Lidl však tvrdí, že bude prvým britským supermarketom, ktorý bude svojím zamestnancom vyplácať vyššiu mzdu, ktorú stanovila nadácia Living Wage Foundation. Taktiež sa zaviazal, že minimálnu mzdu bude naďalej zvyšovať, keď v novembri nadácia určí vyššiu sadzbu než sa očakáva.

Generálny riaditeľ Lidl vo Veľkej Británii Ronny Gottschlich povedal: "Sme si vedomí toho, že každý zamestnanec je neoddeliteľnou súčasťou tímu Lidl a príspevok každého jednotlivca je ocenený. Je teda len správne, že sme ukázali našu povinnosť rovnakým spôsobom, ako je tím povinný voči našej spoločnosti a zákazníkom každý deň tým, že zabezpečíme mzdu, ktorá pokrýva náklady na živobytie."

Supermarket Lidl tiež potvrdil, že v dôsledku zvýšenia miezd nepríde k zvyšovaniu cien tovarov.

Národná minimálna mzda je v súčasnosti £6,50 za hodinu pre osoby staršie ako 21 rokov a od 1.októbra to bude £6,70. Ako však oznámil kancelár George Osborne vo svojom letnom rozpočte, od apríla 2016 budú mať všetci pracovníci starší ako 25 rokov nárok na národnú existenčnú mzdu vo výške £7,20 za hodinu a bude rásť až na £9 v roku 2020. Minimálna mzda však bude stále platiť pre pracovníkov do 25 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies