Lidington: Obchodná dohoda V. Británie s USA nevykompenzuje odchod z EÚ

NETKY.SK • 9 Júl 2017, 13:27 • 2 min
Lidington: Obchodná dohoda V. Británie s USA nevykompenzuje odchod z EÚ

LONDÝN - Obchodná dohoda Veľkej Británie so Spojenými štátmi po vystúpení krajiny z Európskej únie (EÚ) nebude stačiť na vykompenzovanie dôsledkov odchodu Londýna z EÚ.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes britský minister spravodlivosti David Lidington.

 

Americký prezident Donald Trump sa v sobotu (8.7.) počas summitu štátov G20 v Hamburgu stretol s britskou premiérkou Theresou Mayovou a uviedol, že dúfa v skoré uzatvorenie bilaterálnej obchodnej dohody. Ako povedal, očakáva, že Washington a Londýn dosiahnu "veľmi silnú obchodnú dohodu" a ako dodal, verí, že k tomu dôjde "veľmi rýchlo".

 

V reakcii na tieto vyjadrenia však Lidington dnes uviedol, že dohoda s USA ako kompenzácia za trhy EÚ stačiť nebude. "Sama osebe stačiť nebude, to nie," povedal Lidington v relácii BBC Andrew Marr Show. "Bude však dobré, ak ju budeme mať. Práve tak ako obchodné dohody s rozvíjajúcimi sa ekonomikami v Ázii či Latinskej Amerike," dodal minister.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies