Líderkou obrieho slalomu Worleyová, Vlhová so šancou na prvú desiatku, Jančová aj v 2. kole

NETKY.SK • 16 Február 2017, 13:31 • 2 min
Líderkou obrieho slalomu Worleyová, Vlhová so šancou na prvú desiatku, Jančová aj v 2. kole

ST. MORITZ - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová je na trinástom mieste po prvom kole obrovského slalomu žien na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní vo švajčiarskom St. Moritzi.

slovakia

left justify in out

Vlhová mala na štarte číslo 16 a koncentrovaný výkon bez väčších chýb pred druhým kolom pretavila do solídnej východiskovej pozície s reálnou šancou na prienik do najlepšej desiatky. Dvadsaťjedenročná Liptáčka, zverenka talianskeho trénera Livia Magoniho, zaostala za najrýchlejšou v 1. kole - Francúzkou Tessou Worleyovou o 1,65 s. "Strednú časť som mala trošku pomalšiu, ale som spokojná. Viem, kde som urobila drobné chyby, s trénerom to ešte preberieme. Do 2. kola pôjdem naplno a buď získam, alebo stratím," uviedla Petra Vlhová pre slovenské médiá v cieli 1. kola. Na otázku, ako sa jej jazdilo na mokrom snehu v plusovej teplote v jasnom slnečnom počasí, odpovedala: "Sneh je akoby jarný. Nie je tvrdý ani mäkký, ale dosť agresívny, Každá chybička sa ukáže, čiže treba ísť maximálne čisto."

Líderkou ženského obráku po polovici pretekov je Francúzka Tessa Worleyová. Druhú priečku priebežne obsadzuje Talianka Sofia Goggiová s odstupom 48 stotín sekundy, tretia je vedúca žena Svetového pohára Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,72). Špecialistka na túto disciplínu Worleyová mieri za tretím cenným kovom z majstrovstiev sveta. Je majsterkou sveta zo Schladmingu 2013 a bronzová z Garmisch-Partenkirchenu 2011.

V prvom kole obrovského slalomu žien sa vo výkonnostne slabšej polovici 98-členného štartovného poľa predstavila aj ďalšia Slovenka Tereza Jančová Ešte nie 18-ročná reprezentantka s oddielovou príslušnosťou LK Levoča sa s číslom 72 posunula na 56. priečku s odstupom 6,65 s za Worleyovou. Znamená to, že si vybojovala účasť v druhom kole, kam postúpilo 60 najlepších pretekárok.

"S jazdou som spokojná, urobila som síce na začiatku veľkú chybu v desiatej bránke, ale zvyšok trate som sa snažila ísť najlepšie, ako som vedela," povedala Tereza Jančová pre slovenské médiá v St. Moritzi a pokračovala: "Je to úplne úžasné byť na takomto veľkom podujatí. Ľudia, atmosféra, všetko je skvelé. Pred štartom som bola trochu nervózna, ale chcela som podať, čo najlepší výkon. Už to, že som sa dostala z kvalifikácie do hlavnej súťaže, považujem za veľký úspech."

Druhé kolo obrovského slalomu žien sa začne o 13.00 h.

Majstrovstvá sveta v alpskom lyžovaní - St. Moritz (Švaj.) - štvrtok - výsledky:

Obrovský slalom žien - po 1. kole: 1. Tessa Worleyová (Fr.) 1:02,01 min, 2. Sofia Goggiová (Tal.) +0,48 s, 3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,72, 4. Federica Brignoneová (Tal.) +1,10, 5. Simone Wildová (Švaj.) +1,11, 6. Nina Lösethová (Nór.) +1,21,...13. Petra Vlhová +1,65,...56. Tereza Jančová (obe SR) +6,65 - postúpili do 2. kola pre 60 najlepších



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies