Líderkou CDU zostáva Merkelová, podporilo ju 89,5 percenta delegátov zjazdu

NETKY.SK • 6 December 2016, 16:57 • 2 min
Líderkou CDU zostáva Merkelová, podporilo ju 89,5 percenta delegátov zjazdu

ESSEN - Staronovou predsedníčkou nemeckej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) sa dnes opäť stala Angela Merkelová (62).

slovakia

left justify in out

Spolkovú kancelárku, ktorá po 77-minútovom vystúpení na zjazde strany v Essene, čelila v následnej diskusii miestami ostrej kritike niektorých kolegov, potvrdilo vo funkcii líderky strany 89,5 percenta delegátov.

 

Kritické hlasy sa týkali údajného priveľkého posunu strany pod Merkelovej vedením doľava, ako aj jej utečeneckej politiky, ktorá podľa niektorých z rečníkov vytvorila priestor pre pôsobenie euroskeptickej, populistickej a protimigračnej Alternatívy pre Nemecko (AfD).

 

Ide o druhý najhorší výsledok Merkelovej pri straníckych voľbách a o vôbec najhorší počas jej pôsobenia vo funkcii kancelárky. Iba v roku 2004 ju podporilo o čosi menej straníckych kolegov (88,4 percenta).

 

Napriek tomu sa Merkelová, ktorú zvolili do čela CDU už po deviaty raz, následne poďakovala za dôveru a vyjadrila radosť na výsledkom hlasovania.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies