Líder z Leicestru si trúfa na ManUtd, cieľom zostáva 40 bodov

NETKY.SK • 27 November 2015, 15:23 • 2 min
Líder z Leicestru si trúfa na ManUtd, cieľom zostáva 40 bodov

LEICESTER - Sobotňajší program 14. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2015/2016 ponúkne nečakaný duel prvého s druhým medzi Leicestrom City a Manchestrom United (začiatok o 18.30 h SEČ).

slovakia

left justify in out

Mužstvu Leicestru patrilo po 32. kole uplynulej sezóny 2014/2015 posledné miesto v tabuľke Premiership, "líšky" sa však skvelým finišom napokon zachránili. V aktuálnom ročníku už pod vedením talianskeho trénera Claudia Ranieriho, ktorý vymenil vo funkcii Nigela Pearsona, nestačia udivovať svojich súperov aj fanúšikovskú obec. Podľa doterajšieho priebehu súťaže im zaslúžene patrí vedúca pozícia.


"Spôsob, akým sme zakončili minulú sezónu, mal významnú úlohu pri štarte tejto. Našli sme náš štýl hry. Hráme rýchlo a priamočiaro. Niekomu sa možno nepozdáva, že dostávame veľa gólov. Sme však mimoriadne efektívni a na našu hru sa dobre pozerá," vyhlásil pre BBC Sport brankár Leicestru Kasper Schmeichel. Dvadsaťdeväťročný Dán bude v sobotu čeliť mužstvu, ktorého farby dlhé roky hájil jeho otec Peter (1991 - 1999). Schmeichel je jedným z hráčov, ktorí si pamätajú minulosezónny domáci obrat Leicestru proti Manchestru United z 1:3 na 5:3. "Hráči United sa pravdepodobne stále spamätávajú z toho, čo sa s nimi u nás stalo pred rokom. Budú sa nám chcieť pomstiť. Pôjdeme do zápasu s tým, že chceme zvíťaziť. Radi by sme získali aspoň bod," doplnil Schmeichel.


Leicester ťahá nahor svojimi gólmi útočník Jamie Vardy. Dvadsaťosemročný zakončovateľ, ktorý si v minulosti počas angažmánov v nižších súťažiach privyrábal v továrni, s 13 zásahmi suverénne kraľuje poradiu najlepších strelcov. Vardy v minulom kole vyrovnal rekord holandského bombardéra Ruuda van Nistelrooya z roku 2003, keď skóroval v desiatom zápase Premier League v rade. "Počas prípravy na najbližšie stretnutie si vždy pozerám na videu hru súperových obrancov. Spolu s trénerom hľadáme spôsoby, ako sa dostať do čo najlepších pozícií," odhalil tajomstvo svojho úspechu štvornásobný anglický reprezentant.


Kouč Ranieri naďalej trvá na tom, že cieľ mužstva v podobe zisku 40 bodov sa nateraz nemení (momentálne majú na konte 28, pozn.). "Som veľmi zvedavý, ako naše družstvo zvládne blížiace sa ťažké zápasy. Uvedomujeme si, že skôr alebo neskôr začneme strácať body. Duel s Manchestrom United je pre nás skvelou výzvou, aby sme sa ďalej zlepšovali. Niektorí vravia, že Leicester zostane na vrchole, iní tvrdia, že je to len dočasné. Naším cieľom však naďalej zostáva zisk 40 bodov," vyhlásil podľa portálu fourfourtwo.com 64-ročný rodák z Ríma.


"Červení diabli" v stredu nedokázali v Lige majstrov prekonať obranu PSV Eindhoven (0:0). Tréner Louis van Gaal napriek tomu zostáva pokojný. "Keby sme si neutvorili žiadne šance, začal by som sa báť. Dosahujeme však dobré výsledky. Naša obrana je zvyčajne výkladnou skriňou našej hry," skonštatoval podľa The Independent Holanďan Van Gaal, ktorý kanoniera Vardyho prirovnal ku svojmu krajanovi Dennisovi Bergkampovi. "Už v minulej sezóne to bol pre nás veľmi nepríjemný hráč. Strelil gól, vybojoval pokutový kop. Teraz dal gól v desiatich zápasoch po sebe. Spomenul som si pri ňom na Bergkampa za mojich čias v Ajaxe," doplnil 64-ročný rodák z Amsterdamu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies