Líder sýrskej opozície sa údajne stretol s generálnym tajomníkom OSN

NETKY.SK • 3 Október 2015, 18:50 • 2 min
Líder sýrskej opozície sa údajne stretol s generálnym tajomníkom OSN

NEW YORK - Západom podporovaná Sýrska národná koalícia dnes uviedla, že jej veliteľ Chálid Chúdža rokoval s generálnym tajomníkom OSN Pan Ki-munom a vyzval ho, aby sa vyslovil proti útokom ruských vzdušných síl v Sýrii. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Postoj generálneho tajomníka OSN musí byť rozhodnejší a Pan Ki-mun musí "odsúdiť ruské nálety, ktoré si vyžiadali najmenej 50 životov nevinných civilistov", uvádza sa vo vyhlásení Sýrskej národnej koalície.

 

Vo vyhlásení koalície sa ďalej uvádza, že piatkové rozhovory s generálnym tajomníkom OSN boli "konštruktívne a úprimné", pričom Chúdža Pan Ki-muna varoval, že Sýrčania "strácajú vieru v OSN" a že potrebujú, aby svetová organizácia pri nich stála".

 

Rusko obvinenia, že pri útokoch jeho vzdušných síl zomierajú civilisti, odmieta a tvrdí, že útočí výlučne na ciele teroristickej organizácie Islamský štát (IS) a podobné skupiny, nie však na umiernenú sýrsku opozíciu. Sýrski a ruskí vojenskí predstavitelia dnes uviedli, že v najnovšej vlne náletov útočili ruské lietadlá na postavenia Islamského štátu a iných militantov v strednej a severnej Sýrii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona