Líder strany Vlasť Jaceňuk: Ukrajine hrozí bankrot

NETKY.SK • 24 Február 2014, 11:47 • 2 min
Líder strany Vlasť Jaceňuk: Ukrajine hrozí bankrot

KYJEV - Ukrajine hrozí bankrot, štátna pokladnica je prázdna, oznámil dnes líder strany Baťkivščyna (Vlasť) Arsenij Jaceňuk.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ukrajina nikdy nečelila takejto finančnej katastrofe, celé tie roky od svojej nezávislosti," citovala Jaceňuka agentúra ITAR-TASS. Politik vyhlásil, že Ukrajina by mala okamžite požiadať Medzinárodný menový fond (MMF) o finančnú pomoc.

Predseda parlamentu Oleksandr Turčynov, ktorému dočasne zverili právomoci prezidenta i premiéra, zároveň oznámil, že ústredná volebná komisia spustila prezidentskú kampaň. V parlamente, ako tvrdí, sa zasa začali konzultácie o vytvorení novej vlády. Hlavnou úlohou je podľa neho vytvorenie koaličného kabinetu.

"Bez vytvorenia výkonnej moci je naša činnosť neefektívna," zdôraznil. Ekonomika je podľa neho "v katastrofálnom stave, ani jedno ministerstvo a oddelenie nepracuje v súlade s ukrajinskou ústavou a zákonmi. Ministri opustili kancelárie".

Na účte štátnej pokladnice, tvrdí šéf parlamentu, "nie sú prostriedky. Je potrebné splácať dlhy, ekonomická rovnováha je narušená. V niektorých regiónoch zdvíhajú hlavy separatisti. Ukrajinu treba ochrániť", dodal Turčynov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies