Líder Spojených arabských emirátov si zlomil ruku, zrušil schôdzku s Clintonovou

NETKY.SK • 10 Január 2011, 12:45 • 2 min
Líder Spojených arabských emirátov si zlomil ruku, zrušil schôdzku s Clintonovou

Líder Spojených arabských emirátov si zlomil ruku, zrušil schôdzku s Clintonovou

slovakia

left justify in out

Prezident Spojených arabských emirátov (SAE) zrušil plánované stretnutie s americkou ministerkou zahraničných vecí Hillary Clintonovou, informoval dnes americký predstaviteľ po správe, že si šajch Chalífa bin Zajíd an-Nahján  zlomil ruku.
      Štátna tlačová agentúra SAE uviedla, že prezident si "dnes ráno zlomil ruku pri pravidelnom dennom cvičení".
      Šéfka americkej diplomacie pricestovala do Abú Zabí v nedeľu na začiatku svojej cesty po arabských krajinách Perzského zálivu.
      V auguste SAE informovali, že sa Chalífa, ktorý sa narodil v roku 1948, podrobil vo Švajčiarsku liečeniu bližšie nešpecifikovanej choroby a následne mesačnej rekonvalescencii.
      Šajch Chalífa bin Zajíd an-Nahján je vládcom bohatého ropného emirátu Abú Zabí a prezidentom federácie Spojených arabských emirátov, ktoré sú spojencom USA.
      Analytici a diplomati hovoria, že šajch Chalífa sa počas uplynulých dvoch rokov pri verejných vystúpeniach zdal byť slabší, ako predtým. Bežné každodenné záležitosti krajiny riadi korunný princ Abú Zabí Muhammad bin Zajíd, ktorý by podľa očakávania mal byť nástupcom Chalífu na čele SAE.
      Spojené arabské emiráty združujú Abú Zabí a šesť ďalších emirátov, vrátane obchodnej a turistickej perly regiónu - Dubaja. Sídlom federácie je Abú Zabí.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies