Líder SDKÚ-DS M. Dzurinda hlasovať nakoniec pôjde

NETKY.SK • 17 September 2010, 10:00 • 2 min
Líder SDKÚ-DS M. Dzurinda hlasovať nakoniec pôjde

Líder SDKÚ-DS M. Dzurinda hlasovať nakoniec pôjde

slovakia

left justify in out

img

Líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda sa na sobotňajšom referende nakoniec zúčastní. Ešte pred pár dňami rozmýšľal nad tým, či túto najvyššiu formu demokracie využije alebo nie.
      "Rešpektujem prianie ľudí, ktorí petíciu na jeho vyhlásenie podpísali, hoci väčšinu otázok sa podarilo dostať do vládneho programu," komentoval svoje rozhodnutie.
      Dzurinda sa týmto zaradil k ďalším dvom predsedom koaličných strán, ktorí na plebiscit pôjdu. Šéf Mosta-Híd Béla Bugár si pre svoje pracovné povinnosti vybavil hlasovací preukaz. Na referende sa zúčastní v Košiciach. V Bratislave sa k otázkam vyjadrí Richard Sulík, predseda SaS, ktorá referendum iniciovala.
      Líder kresťanských demokratov Ján Figeľ plánovanú neúčasť na všeľudovom hlasovaní zdôvodnil pracovnou vyťaženosťou. Účasť voličov a sympatizantov KDH ponechal na ich vlastnom uvážení. Opozičné strany Smer-SD, ako aj SNS zase odporúčali ľuďom, aby na referendum nešli. Nespravia tak ani ich predstavitelia Robert Fico a Ján Slota.
      Premiérka Iveta Radičová uplatní svoje hlasovacie právo v Novej Dedinke. Prezident SR Ivan Gašparovič sa podľa svojho hovorcu Mareka Trubača na referende skôr nezúčastní.
      Občania sa môžu vyjadriť k šiestim otázkam, a to k zrušeniu koncesionárskych poplatkov, obmedzeniu poslaneckej imunity, zníženiu počtu poslancov zo 150 na 100 či k stanoveniu maximálnej ceny vládnych limuzín. Ďalšia otázka sa týka uzákonenia volieb cez internet a na základe poslednej by sa osoby poverené výkonom verejnej moci vyňali z práva na odpoveď, ktoré zaručuje tlačový zákon.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies