Líder Pravého sektora nevylúčil nový Majdan

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 16:03 • 2 min
Líder Pravého sektora nevylúčil nový Majdan

KYJEV - Vodca ukrajinského radikálneho hnutia Pravý sektor Dmytro Jaroš nevylúčil nový "Majdan". Jeho vyjadrenie zaznelo v rozhovore pre internetový server Obozrevateľ, informovala dnes agentúra Ukrinform.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Na Ukrajine je všetko možné, o to viac nový Majdan. Ukrajinci majú dôstojnosť a keď sú nahnevaní, prídu na Majdan," povedal Jaroš.
     

Podľa neho by však nové nepokoje na kyjevskom Majdane boli oveľa krvavejšie, než tie predchádzajúce.
     

"Samozrejme, ten ďalší (Majdan) bude oveľa odlišnejší. Ľudia majú toľko zbraní, že nikto nebude sedieť v stanoch a čakať mesiac či dva, spievať a mávať baterkami. Toto nechceme. Náš postoj je prejsť na hranu. Na jednej strane potrebujeme udržať štát, ale na druhej urobiť to, aby paraziti nepili krv ukrajinskému národu, ako ju pili tí pred revolúciou," dodal líder Pravého sektora.
     

V predčasných parlamentných voľbách, ktoré sa konali na Ukrajine 26. októbra 2014, získal Jarošov Pravý sektor približne 1,8 percenta hlasov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona