Líder Pegidy oznámil v Drážďanoch vznik novej politickej strany

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 07:05 • 2 min
Líder Pegidy oznámil v Drážďanoch vznik novej politickej strany

DRÁŽĎANY - Líder protimoslimského a xenofóbneho hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida) Lutz Bachmann oznámil dlho avizované založenie novej politickej strany - Slobodnej ľudovej strany priamej demokracie (FDDV). Jej ustanovujúci dokument podpísali ešte 13. júna, informoval dnes večer Bachmann na pravidelnom mítingu stúpencov hnutia Pegida v Drážďanoch.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov je tento krok aj reakciou na údajne hroziaci zákaz hnutia Pegida.

 

O žiadnych podrobnostiach súvisiacich s FDDV však rečník nehovoril, platí to aj o identite ďalších zakladajúcich členoch tohto subjektu. Verejnosť by sa o nich mala dozvedieť v nasledujúcich dňoch.

 

FDDV nechce byť konkurenciou pre euroskeptickú Alternatívu pre Nemecko (AfD). Bachmann dnes podľa tlačovej agentúry DPA dokonca avizoval, že v nasledujúcich parlamentných voľbách táto strana podporí AfD a iba v niekoľkých volebných obvodoch postaví vlastných kandidátov. S výnimkou saskej AfD pod vedením spolupredsedníčky strany Frauke Petryovej udržiavajú vraj dobre vzťahy s inými krajinskými organizáciami tejto strany.

 

Bachmann osobne zostáva v Pegide, v FDDV neprevezme žiadnu funkciu, ubezpečil a dodal, že oba subjekty budú pôsobiť prísne oddelene.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona