Líder Pegidy Bachmann zrejme vedel o páchateľovy z Berlína skôr ako verejnosť

NETKY.SK • 22 December 2016, 18:26 • 2 min
Líder Pegidy Bachmann zrejme vedel o páchateľovy z Berlína skôr ako verejnosť

BERLÍN - Kým v Nemecku iba v noci na stredu vyhlásili najskôr utajené a následne verejné pátranie po pravdepodobnom útočníkovi z vianočného trhu v Berlíne, líder Pegidy Lutz Bachmann zrejme vedel viac.

slovakia

left justify in out

Na svojom oficiálnom účte na jednej zo sociálnych sietí Bachmann už dve hodiny po útoku zverejnil medzičasom vymazanú správu, ktorej text znel: "Interné info z vedenia polície v Berlíne. Páchateľom tuniský Moslim. To, že vyšetrovanie preberá generálny prokurátor, hovorí pre jeho hodnovernosť".

 

Vedúci činiteľ protiislamského a xenofóbneho hnutia Pegida, v minulosti trestaný Lutz Bachmann, sa nikdy netajil dobrými kontaktmi v policajných zložkách.

 

Ak by sa však potvrdilo ponúkajúce sa podozrenie, že vedel o identite útočníka podstatne skôr, ako sa o nej dozvedela široká verejnosť, znamenalo by to, že disponuje službami dobre informovaného donášača v policajných radoch. Zároveň by to dokazovalo, že ani prísne utajované informácie, ktoré môžu ohroziť priebeh vyšetrovania, nie sú v berlínskej polícii uložené na správnom mieste.

 

Vyšetrenie kauzy požadujú už aj viacerí predstavitelia parlamentných vládnych i opozičných politických strán, a to nielen od polície, ale aj justície spolkovej republiky.

 

V inkriminovanom čase totiž polícia údajne o podozrivom Tunisanovi ešte nevedela, jeho dokumenty sa mali nájsť v kabínke kamióna až v utorok popoludní. V čase zverejnenia Bachmannovej správy považovala polícia za podozrivého zadržaného, medzičasom už na slobodu prepusteného migranta z Pakistanu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies