Líder Luhanskej ľudovej republiky pripustil návrat k Ukrajine, ale iba za určitých podmienok

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 10:39 • 2 min
Líder Luhanskej ľudovej republiky pripustil návrat k Ukrajine, ale iba za určitých podmienok

DONECK - Samozvaná Luhanská ľudová republika (LĽR) by sa mohla opäť stať súčasťou Ukrajiny, a to v prípade, ak sa vláda v Kyjeve stane proruskou.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre ruský denník Izvestija to dnes uviedol najvyšší predstaviteľ LĽR Igor Plotnickij. Ako informovala agentúra TASS, Plotnickij spresnil, že ak na Ukrajine zostane súčasný režim, "o žiadnom návrate nemôže byť ani reči"

 

"Ak bude Ukrajina naladená prorusky, s tým, že sme bratia, jedna rodina, že existuje ruský svet, potom to bude možné," zdôraznil Plotnickij. Podľa Plotnického občania i vedenie LĽR sú si vedomí toho, že súčasné kyjevské vedenie nereprezentuje názory celej Ukrajiny.

 

"Chápeme, že sú tam zdravé sily, ktoré nás nielen podporujú, ale nás aj uvítajú, keď príde čas. Skôr či neskôr im odpustíme, ale až po pokání," vyhlásil vodca LĽR.

 

LĽR podľa neho nadväzuje vzťahy s inými štátmi - s Bieloruskom, Tureckom a Čínou vedie rokovania o predaji uhlia. Nedávno sa uskutočnil okrúhly stôl s predstaviteľmi 24 krajín, vrátane Nemecka, Talianska, Fínska, USA, Španielska a Konga, na ktorom sa konštatovalo, že západné médiá skresľujú informácie o udalostiach a vývoji v Donbase.

 

Plotnickij podotkol, že na okrúhlom stole sa zúčastnila aj poslankyňa Európskeho parlamentu Eleonora Forenzová, ktorá začiatkom roka kandidovala na post predsedu europarlamentu za Konfederatívnu skupinu Európskej zjednotenej ľavice - Severskej zelenej ľavice.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies