Líder Luhanska Plotnickij prisľúbil referendum o budúcnosti štátu

NETKY.SK • 27 Február 2015, 10:42 • 2 min
Líder Luhanska Plotnickij prisľúbil referendum o budúcnosti štátu

MOSKVA - Líder samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) Igor Plotnickij prisľúbil konanie referenda o budúcnosti tejto neuznanej odštiepeneckej republiky na východe Ukrajiny v prípade, ak zo strany Kyjeva dôjde k politickým reformám. Informovala o tom dnes agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ak tu bude nová, reorganizovaná Ukrajina, štát, ktorý nebude nazývať Rusko agresorom a nás separatistami či teroristami, potom nevidím dôvod, prečo by sa nemohlo uskutočniť referendum. Ľudia v ňom vyjadria svoju vôľu a povedia nám, s kým a ako chcú žiť," povedal Plotnickij pre televíznu stanicu Rossija 24.

 

"Ukrajinu neodpísali, pretože je to náš sused. To, či zostaneme v jej hraniciach alebo nie, záleží najmä od toho, ako bude Ukrajina vyzerať v budúcnosti. Nacistická a banderovská Ukrajina nie je nič pre nás. Všetky opatrenia, ktoré boli zapracované do minského dohovoru, sú dôkazom toho, že dávame Kyjevu ešte jednu šancu na zmenu politického systému," dodal líder LĽR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona