Líder Kim Čong-il posiela 500.000 dolárov na pomoc Kórejčanom v Japonsku

NETKY.SK • 24 Marec 2011, 12:57 • 2 min
Líder Kim Čong-il posiela 500.000 dolárov na pomoc Kórejčanom v Japonsku

Líder Kim Čong-il posiela 500.000 dolárov na pomoc Kórejčanom v Japonsku

slovakia

left justify in out

img

Severokórejský líder Kim Čong-il zaslal pol milióna dolárov (374.000 eur) na pomoc etnickým Kórejčanom, žijúcim v Japonsku, ktorých postihlo ničivé zemetrasením a cunami. Informovala o tom dnes severokórejská tlačová agentúra KCNA.
      V Japonsku žijú státisíce Kórejčanov, z ktorých časť podporuje Severnú a časť Južnú Kóreu. Zväčša ide o potomkov ľudí, ktorí do Japonska prišli počas koloniálnej vlády Tokia nad kórejským polostrovom v rokoch 1910-45.
      Správa agentúry KCNA bližšie nerozvádza cieľ pomoci, zjavne je však mierená pre kórejských stúpencov Pchjongjangu v Japonsku.
      Severokórejský Červený kríž podľa správy posiela japonskej partnerskej spoločnosti 100.000 USD.
      Desaťročia prísne kontrolovanej ekonomickej politiky v KĽDR a vynakladanie obmedzených zdrojov na zbrojenie priviedli krajinu k akútnemu nedostatku peňažnej hotovosti, hoci lídri krajiny žijú v relatívnom pohodlí, uvádzajú juhokórejské médiá.

Zdroj: TASR/AP, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona