Líder hnutia PEGIDA vyvolal pobúrenie fotografiou s výzorom Hitlera

NETKY.SK • 21 Január 2015, 17:35 • 2 min
Líder hnutia PEGIDA vyvolal pobúrenie fotografiou s výzorom Hitlera

BERLÍN - Líder nemeckého hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (PEGIDA) Lutz Bachmann sa objavil na titulnej strane dnešného vydania najčítanejšieho denníka Bild s výzorom pripomínajúcim nacistického vodcu Adolfa Hitlera. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Fotografia, na ktorej má Bachmann hitlerovské fúzy a účes, vyvolala pobúrenie. Podľa denníka zverejnil Bachmann kontroverznú fotografiu na sociálnej sieti Facebook, no podľa neho bola mienená ako žart. "Človek musí byť schopný občas si vystreliť zo seba samého," uviedol Bachmann.

 

 


     

Jeho zámer sa však nestretol s pochopením. "Každý, kto pôsobí v politike a štylizuje sa do pózy Hitlera, je buď totálny idiot, alebo fašista," povedal pre Bild nemecký vicekancelár Sigmar Gabriel, ktorý pri tejto príležitosti vyzval obyvateľov, aby sa dištancovali od aktivít hnutia PEGIDA.
     

"Rozumní ľudia nenasledujú idiotov a slušní ľudia nenasledujú nacistov," povedal vicekancelár. 
     

Rene Jahn z hnutia PEGIDA uviedol, že jeho vedenie bude záležitosť riešiť. "Incident s fotografiou musí mať následky. Je to neakceptovateľné," uviedol Jahn pre Bild.
     

PEGIDA organizovala v Drážďanoch od vlaňajšieho októbra každý pondelok protestné zhromaždenia. Demonštráciu však tento týždeň musela zrušiť z bezpečnostných dôvodov, pretože Bachmann dostal od islamistických extrémistov vyhrážky. Pred týždňom prišlo na protest 25.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies