Líder Hizballáhu vyzval na protesty proti videu zosmešňujúcemu Mohameda

NETKY.SK • 17 September 2012, 06:59 • 2 min
Líder Hizballáhu vyzval na protesty proti videu zosmešňujúcemu Mohameda

Líder Hizballáhu vyzval na protesty proti videu zosmešňujúcemu Mohameda - Politika Vodca libanonského šiitského hnutia Hizballáh šejk Hasan Nasralláh vyzval v nedeľu na protesty proti filmu zosmiešňujúcemu proroka Mohameda, ktorý viedol v uplynulých dňoch

slovakia

left justify in out

img

Vodca libanonského šiitského hnutia Hizballáh šejk Hasan Nasralláh vyzval v nedeľu na protesty proti filmu zosmiešňujúcemu proroka Mohameda, ktorý viedol v uplynulých dňoch k útokom na veľvyslanectvá a ďalšie objekty západných krajín v moslimskom svete.
      Nasralláh vyzval na demonštrácie proti videu, ktoré by sa mali uskutočniť dnes od 16.00 h SELČ na južných predmestiach Bejrútu a v stredu, piatok, sobotu a nedeľu v iných libanonských mestách, informovala agentúra AP.
      V prejave vysielanom v televízii zároveň apeloval na svojich stúpencov, aby hnev neprejavovali len pred americkými ambasádami, ale dali ho najavo aj vládam v arabskom a moslimskom svete, ktoré by mali Spojeným štátom, Európe a celému svetu ukázať, že " treba rešpektovať nášho Proroka, náš Korán a naše posvätné miesta".
      Tí, ktorí sú zodpovední za vznik filmu na čele s USA musia niesť zodpovednosť. "Všetky tieto udalosti sú pod taktovkou amerických tajných služieb," povedal Nasralláh a dodal, že vláda USA využíva výhovorku slobody prejavu, aby odôvodnila pokračujúce šírenie filmu. 
      Video, zobrazujúce Mohameda ako sukničkára a blázna, považuje Nasralláh za pokus vniesť nevraživosť medzi kresťanov a moslimov v regióne Blízkeho východu. Navrhol tiež uzavrieť medzinárodnú dohodu zakazujúcu útoky na náboženstvá.
      Nasralláh vystúpil z príhovorom len niekoľko hodín po tom, čo pápež Benedikt XVI. ukončil trojdňovú návštevu Libanonu a odcestoval späť do Vatikánu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies