Líder cyklistických pretekov Giro d'Italia Evenepoel mal pozitívny test a musel odstúpiť

NETKY.SK • 15 Máj 2023, 09:30 • 2 min
Líder cyklistických pretekov Giro d'Italia Evenepoel mal pozitívny test a musel odstúpiť

CESENA - Belgický cyklista a priebežný líder Remco Evenepoel musel v nedeľu večer odstúpiť z pretekov Giro d'Italia po tom, ako mal pozitívny test na koronavírus.

slovakia

left justify in out

Belgický cyklista a priebežný líder Remco Evenepoel musel v nedeľu večer odstúpiť z pretekov Giro d'Italia po tom, ako mal pozitívny test na koronavírus. Na čelo poradia sa tak dostal Brit Geraint Thomas z Ineosu Grenadiers. Dvadsaťtriročný jazdec stajne Soudal-QuickStep vyhral nedeľňajšiu časovku do Ceseny o sekundu pred Thomasom a v priebežnom poradí mal naňho náskok 45 sekúnd.

 

"Veľmi ma mrzí, že musím odísť z pretekov. Podľa tímového protokolu som absolvoval rutinný test, ktorý bol bohužiaľ pozitívny," povedal úradujúci majster sveta, ktorý bol spolu s Primožom Rogličom hlavný favorit na celkový triumf. "Nemôžem dostatočne poďakovať personálu a pretekárom, ktorí toľko obetovali príprave na Giro. Budem ich sledovať a fandiť im počas nasledujúcich dvoch týždňov," uviedol. Evenepoel naznačil, že niečo nie je v poriadku už po víťazstve v nedeľňajšej etape. "Dúfam, že nebudem chorý," povedal. Vedenie tímu Soudal QuickStep po jeho pozitívnom výsledku uviedlo, že všetci ostatní pretekári i členovia realizačného tímu sú negatívni.

 

Koronavírus vyradil z Gira aj Kolumbijčana Rigoberta Urana z tímu EF Education, Filippa Gannu z Ineosu a v Jumbo-Visma museli krátko pred štartom vymeniť po pozitívnych testoch troch pretekárov. Thomas má po Evenepoelovom odchode dvojsekundový náskok pred Rogličom. V pondelok je na programe voľný deň.

 

Celkové výsledky po odstúpení Evenepoela: 1. Geraint Thomas (V.Brit./Ineos Grenadiers) 34:34:27 h, 2. Primož Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) +2 s, 3. Tao Geoghegan Hart (V.Brit./Ineos Grenadiers) +5, 4. Joao Almeida (Port./SAE Team Emirates) +22, 5. Andreas Leknessund (Nór./DSM) rovnaký čas, 6. Aleksander Vlasov (Rus./Bora-Hansgrohe) +1:03, 7. Damiano Caruso (Tal./Bahrajn-Victorious) +1:28, 8. Lennard Kämna (Nem./BOra-Handsgrohe) +1:52, 9. Pavel Sivakov (Fr./Ineos Grenadiers) +2:15, 10. Jay Vine (Aus./SAE Team Emirates).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona