Líder britskej UKIP sa rozišiel s priateľkou pre tvrdé rasistické vyjadrenia o princovej snúbenici

NETKY.SK • 15 Január 2018, 12:39 • 2 min
Líder britskej UKIP sa rozišiel s priateľkou pre tvrdé rasistické vyjadrenia o princovej snúbenici

LONDÝN — Líder euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Henry Bolton oznámil, že sa rozišiel so svojou priateľkou, ktorá mala rasistické poznámky o snúbenici princa Harryho.

slovakia

left justify in out

Bolton v pondelok povedal, že "romantická povaha" jeho vzťahu s 25-ročnou Jo Marneyovou sa skončila. Päťdesiatštyriročný bývalý vojak pre televíznu stanicu ITV zároveň uviedol, že zo svojej funkcie odstúpiť neplánuje.

 

img

 

img

Foto: Twitter


Modelku a herečku Jo Marneyovú vyhodili zo strany UKIP po tom, čo noviny Mail on Sunday zverejnili jej textové správy. V nich okrem iného uvádza, že “čierna americká” snúbenica princa Harryho “pošpiní” kráľovskú krv so “svojím semenom” a vydláždi cestu “čiernemu kráľovi”. Marklovú tiež označila za "hlúpu herečku" s "malým mozgom". 

 

V textových správach, ktoré si posielala s bývalým partnerom sa bráni, že nie je rasistka. „Odmietanie toho, aby iné rasy a kultúry ovládli tvoju vlastnú kultúru, neznamená, že ich nenávidím”.

Myslí si, že „farebné rasy“ sa pomaly snažia dostať k moci v jej domovine. “Ďalej bude na rade bude moslimský premiér a čierny kráľ.”

 

Tiež napísala, že by nikdy nemala sex s černochmi, pretože sú podľa nej špinaví. Marneyová sa za svoje slová neskôr ospravedlnila, trvá však na tom, že boli vytrhnuté z kontextu.

 

img

Meghan Markleová má otca afroameričana a bielu matku.

Foto: SITA
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies