Líder britskej opozície Corbyn obhájil benefity zo zotrvania Británie v EÚ

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 13:10 • 2 min
Líder britskej opozície Corbyn obhájil benefity zo zotrvania Británie v EÚ

LONDÝN - Britský opozičný líder Jeremy Corbyn dnes vyhlásil, že Británia by mala zostať v Európskej únii, a argumentoval tým, že "hlasovať za zotrvanie v únii je v najlepšom záujme ľudu tejto krajiny". Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Corbyn patrí do socialistického krídla Labouristickej strany a už dlho ho vnímajú ako vlažného zástancu 28-členného bloku. V roku 1975 hlasoval v referende proti zotrvaniu Británie v EÚ, ktorá sa vtedy nazývala Európske hospodárske spoločenstvo (EHS).

 

Predseda Labouristickej strany Corbyn v dnešnom prejave povedal, že EÚ nie je dostatočne demokratická a až príliš presadzuje politiku voľného trhu na úkor pracujúcich.

 

Dodal však, že boj proti celosvetovým problémom, ako sú daňové úniky, kyberzločiny, migračné krízy a terorizmus, si vyžaduje koordinované medzinárodné kroky. EÚ je podľa jeho slov "bez preháňania" dôležitým pilierom v tomto boji. Británia bude hlasovať o zotrvaní v EÚ 23. júna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies