Líder al-Káidy Zawahrí potvrdil zabitie al-Líbího

NETKY.SK • 11 September 2012, 07:02 • 2 min
Líder al-Káidy Zawahrí potvrdil zabitie al-Líbího

Líder al-Káidy Zawahrí potvrdil zabitie al-Líbího - Politika Ajman Zawahrí, líder al-Káidy, potvrdil vo videonahrávke smrť Abú Jahjá al-Líbího, ktorý bol popredným stratégom teroristickej siete a riadil jej operácie. Informovala o tom dnes agentúra Reuter

slovakia

left justify in out

img

Ajman Zawahrí, líder al-Káidy, potvrdil vo videonahrávke smrť Abú Jahjá al-Líbího, ktorý bol popredným stratégom teroristickej siete a riadil jej operácie. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.
      Americká vláda uviedla v júni, že al-Libí prišiel o život v Pakistane pri útoku bezpilotného lietadla, čo bol jeden z najtvrdších úderov pre militantnú skupinu, odkedy pri akcii špeciálnych síl zahynul minulý rok Usáma bin Ládin.
      Líbyjský klerik al-Líbí, označovaný za teológa al-Káidy a jej experta na nové médiá, prežil niekoľko podobných náletov. V roku 2005 sa mu podarilo ujsť z americkej väznice v Afganistane.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies